Nejasna odluka
17

Utakmicu Konferencijske lige obilježila je nevjerovatna greška hrvatskog sudije

N. K.
Trenutak kada je lopta prešla gol-liniju (Foto: Screenshot)
Trenutak kada je lopta prešla gol-liniju (Foto: Screenshot)
Nogometaši Basela pobijedili su sinoć na domaćem terenu u 6. kolu Konferencijske lige ekipu Qarabaga rezultatom 3:0, a utakmicu je obilježio propust jednog od najboljih hrvatskih sudija Frana Jovića.

Susret koji se igrao na stadionu St. Jakob-Parku nosio je sa sobom veliki ulog prvog mjesta u grupi H i direktan plasman u osminu finala trećeg po jačini evropskog takmičenja. Basel je trijumfom ovjerio prvo mjesto u grupi s tri boda više od azebejdžanske ekipe.

Međutim, ko zna u kojem pravcu bi ova utakmica otišla da nije bilo nevjerovatnog propusta sudije Jovića koji se u drugom minutu meča obrukao.

Naime, ofanzivac gostiju Zoubir je nakon odlične akcije postigao pogodak budući da je lopta debelo prešla gol liniju.

Gosti su već počeli proslavljati očigledan pogodak, a onda je uslijedio šok jer sudija Jović nije pokazao na centar iako je bio dobro postavljen i imao jasan pregled prilikom ove situacije.

Zakazali su i njegovi pomoćnici, koji mu nisu signalizirali pogodak, nakon čega su uslijedili veliki protesti igrača Qarabaga.

Nakon ovog poništenog pogotka gosti su ubjedljivo poraženi od Basela koji je na kraju zauzeo direktno mjesto u osmini finala Konferencijske lige.