Nogomet
0

Utakmice 9. kola Premijer lige BiH igraju se u nedjelju, 7. oktobra

FENA
Članovi Predsjedništva Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH i predsjednik Komiteta za takmičenje NS/FS BiH, nakon provedenih konsultacija u vezi sa odigravanjem 9. kola Premijer lige BiH, donijeli su odluku da će utakmice 9. kola Premijer lige BiH biti odigrane u nedjelju, 7. oktobra.

Pomenutog datuma neće se odigrati utakmice - NK "Žepče" - FK "Modriča Maxima", koja će biti odigrana u utorak, 9. oktobra i FK "Željezničar" - FK "Sarajevo", koja će se odigrati prije 10. kola Premijer lige BiH, u terminu koji će naknadno utvrditi Komitet za takmičenje NS/FS BiH.

Izvršni odbor NS/FS BiH, na sjednici održanoj 21. maja ove godine, donio je Odluku kojom je usvojen Kalendar takmičenja NS/FS BiH u jesenjem dijelu takmičarske 2007./2008. godine. U skladu sa Odlukom, 9. kolo Premijer lige BiH trebalo bi biti odigrano u subotu i nedjelju, 6. i 7. oktobra.

Nakon iznenadne smrti predsjednika NS/FS BiH Milana Jelića, Komitet za takmičenje NS/FS BIH je, na sjednici 2. oktobra donio odluku da se utakmice 9. kola Premijer lige BiH odgađaju, te da će biti odigrane u subotu i nedelju, 20. i 21. oktobra, s tim što bi došlo i do prolongiranja utakmica desetog i petnaestog kola Premijer lige BiH.

Poslije preispitivanja Odluke Komiteta za takmičenje NS/FS BIH, utvrđeno je da nije donesena u skladu sa važećim propisima te da bi provođenje takve odluke drastično narušilo ranije utvrđeni Kalendar takmičenja, a time i regularnost takmičenja.