Veliki francuski derbi
0

Utakmica visokog rizika: Policija putuje sa nogometašima Lyona koji odsjedaju na "tajnoj" lokaciji

E. K.
(Foto: Twitter)
(Foto: Twitter)
Nogometaši Marseillea i Lyona će večeras odigrati utakmicu 10. kola francuskog šampionata koja je prvobitno trebala biti odigrana 29. oktobra.
Susret velikih rivala je odgođen jer je autobus Lyona kamenovan, a tadašnji trener Lavova Fabio Grosso je pogođen u glavu nakon čega je zaradio ozbiljnu posjekotinu.

U međuvremenu Grosso je napustio klupu Lyona te neće biti kraj trenerske klupe u večerašnjem duelu za kojeg važe posebne mjere osiguranja.

"Iznenađeni smo što uopšte igramo ovu utakmicu, mi smo žrtve", rekao je Grosso nakon utakmice.

Lyonova delegacija će u Marseille krenuti danas popodne i to u prisustvu policijskih službenika koji će putovati zajedno sa njima i pratiti kompletnu misiju.

Autobus će biti opremljen neprobojnim staklom, a ekipa novog trenera Pierrea Sagea će, zbog sigurnosnih razloga, biti smještena u hotelu na tajnoj lokaciji izvan Marseillea.

U međuvremenu je zabranjen dolazak gostujućih navijača, a Ministrica sporta u Francuskoj Amelie Houdeau-Castera je istakla da će radikalna situacija zahtijeva radikalne mjere te je odlučila da zabrani dolazak gostujućih navijača na utakmice visokog rizika.

Utakmica Marseille - Lyon se igra večeras sa početkom u 21:00 sati.