Nogomet
43

Utakmica Slavije i Sarajeva kasnila zbog transparenta "Vojska Republike Srpske"

Piše: J. H.
Sporni transparent je uklonjen nakon pet minuta (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sporni transparent je uklonjen nakon pet minuta (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Utakmica 2. kola BH Telecom Premijer lige između Slavije i Sarajeva koja se igrala u Istočnom Sarajevu kasnila je zbog transparenta na kojem je pisalo "Vojska Republike Srpske".

Transparent se nalazi na tribini gdje su smješteni navijači domaćeg tima, popularni Sokolovi. Sudija Goran Paradžik naložio je hitno uklanjanje spornog transparenta, te je nakon pet minuta zakašnjenja označio početak utakmice. Međutim, transparent nije uklonjen.

Inače, na stadionu u Istočnom Sarajevu bilo je oko 1.000 navijača Sarajeva, mnogo više u odnosu na broj navijača domaćeg tima.

Podsjetimo, sredinom aprila ove godine Sarajevo i Leotar su igrali utakmicu na Koševu kad je sudija iz Banje Luke Ognjen Valjić prekinuo utakmicu u prvom poluvremenu dok se nije uklonio sporni transparent na kojem je pisalo "Armija R. BiH".

Tih dana širom naše zemlje obilježavala se 21. godišnjica od osnivanja Armije Republike BiH, a navijači FK Sarajevo odlučili su na taj način dati svoj doprinos što nije naišlo na odobravanje sudije Valjića.