La Liga
16

Utakmica sezone u Andaluziji, Valencija upisala veoma važnu pobjedu protiv Betisa

Piše: K. H.
Foto: Betis/Twitter
Foto: Betis/Twitter
Posljednja utakmica nedjeljnog programa osmog kola španske La Lige između Betisa i Valencija završena je pobjedom gostiju rezultatom 6:3.

Nakon uvodnih pola sata gdje nije bilo previše opasnih situacija u kaznenim prostorima, Šišmiši stižu u vodstvo u 35. minuti kada bivši fudbaler Intera Geoffrey Kondogbia koristi sjajan centaršut Pareja iz kornera i postiže gol za vodstvo svoje ekipe.

Kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena, Guades je postigao fenomenalan pogodak s distance i svojoj ekipi donio sigurnu prednost pred drugih 45. minuta.

Već na samom početku drugug poluvremena Betis je imao priliku da se vrati u meč, ali je Leon propustio priliku da postigne pogodak s bijele tačke, odnosno golman gostiju Neto odbranio je njegov udarac.

Kazna za promašen penal stigla je nakon samo devet minuta kada Rodrigo postiže svoj prvi, a za Valenciju treći pogodak, da bi u 74. minuti Santi Mina uz pomoć jednog defanzivca Betisa rezultat povećao na 4:0.

Pet minuta nakon što je Mina postigao četvrti pogodak za Valenciju uslijedio je pravi spektakl u Andaluziji. Betis je u razmaku od samo šest minuta postigao tri pogotka i šest minuta prije kraja meča domaća ekipa bila je samo na gol zaostatka, ali je sve nade domaćih navijača ubio je Simone Zaza koji je u 88. minuti pogodio za 5:3. Konačnih 6:3 postavio je Pereira u posljednjim sekundama utakmice.