Franz Beckenbauer
0

"Utakmica sa Stuttgartom vrijedi 30 miliona eura"

Totalsport
Uoči posljednjeg kola njemačkog nogometnog prvenstva sveprisutni Franz Beckenbauer naglašava važnost susreta njegovog Bayerna protiv Stuttgarta u kojem se bavarski gigant bori za ulazak u Ligu prvaka.

"Mogući scenario po kojem bi završili tek na četvrtom mjestu i sljedeće sezone igrali Europa ligu bila bi prava katastrofa. Razlika u primanjima iznosi 30 miliona eura i ne uđemo li u Ligu prvaka teško ćemo ostvariti neki skuplji transfer", kazao je Beckenbauer.

Franz misli da je pitanje prvaka već riješeno i da će Magathov Wolfsburg teško propustiti ovu priliku:

"Ne vidim načina da oni ovo izgube. Werder preumoran dolazi u Wolfsburg i nije toliko stvar njihove motivacije koliko umor igrača nakon utakmice u srijedu", istakao je on

Već duži niz godina jedino Bayern koliko-toliko drži priključak s najjačim evropskim ligama i donekle brani čast Bundeslige u Ligi prvaka. Na pitanje da li bi Wolfsburg, Stuttgart i Hertha bili samo "topovska hrana" u najelitnijem evropskom klupskom natjecanju Franz je odgovorio:

"Bayern je uvijek dostojno predstavljao njemački klupski nogomet i ovogodišnji ulazak u četvrtfinale je donio dosta bodova. Mislim da bi za Bundesligu najbolje bilo da Bayern ponovno uđe u Ligu prvaka", zaključio je Beckenbauer.

Što se igračke postave Bayerna za sljedeću sezonu tiče, sve je izvjesnije kuda će ponajbolji igrač Bavaraca Franck Ribery. Njegova supruga Wahiba već je u Madridu u potrazi za kućom, slično kako je Victoria Beckham obilazila Madrid 2003., prije nego je David Beckham prešao u Real. Wahibu je, kao i Victoriju, saznaje Bild, dočekao osobno predsjednički kandidat Florentino Perez.