Nogomet
230

Utakmica Kupa BiH u Konjicu bila prekinuta zbog navijačkih nereda

Piše: E.S.H.
Gradski stadion u Konjicu (Foto: FK Sarajevo)
Gradski stadion u Konjicu (Foto: FK Sarajevo)
Na današnjoj utakmici šesnaestine finala Kupa BiH između FK Igman i FK Sarajevo na Gradskom stadionu u Konjicu došlo je do navijačkih nereda zbog kojih je meč bio prekinut.

Navijački neredi dogodili su se u 54. minuti utakmice, te je delegat donio odluku o prekidu susreta. Utakmicu je pratilo oko 2.500 gledalaca, među kojima je bilo oko 800 gostujućih.

U trenutku prekida, FK Sarajevo je vodio rezultatom 1:0 golom Harisa Duljevića iz 31. minute. Prekid je trajao 15-ak minuta, nakon čega se situacija smirila, a sudija je dao znak da utakmica može biti nastavljena.

Kako nam je potvrđeno u PU Konjic, povrijeđeni su jedan navijač i jedan pripadnik policije, a prevezeni su u Opštu bolnicu Konjic gdje su im konstatovane lakše tjelesne povrede. Navodno, do incidenta je došlo zbog bacanja kamena, ali više detalja u operativnom centru Konjic nisu imali.

Utakmica u Konjicu završena je rezultatom 3:0 za Sarajevo, čime se ovaj tim plasirao u dalji tok takmičenja u Kupu BiH.

Podsjećamo, prethodno je dvadesetak navijača Sarajeva koji su krenuli u Konjic kako bi gledali utakmicu napravilo nerede u Hadžićima gdje su pretukli konduktera i kamenovali Željezničku stanicu.