Zvanična odluka
125

Utakmica između River Platea i Boca Juniorsa ponovo odgođena

Piše: N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Čelnici Copa Libertadores usvojili su zahtjev uprave argentinskog nogometnog kluba Boca Juniors o odlaganju večerašnje revanš utakmica finala ovog takmičenja s River Plateom, prenose britanski mediji.

"Nakon nasilja ispred stadiona i nakon što smo shvatili težinu i ozbiljnost posljedica, Boca smatra da ti uslovi nisu ispunjeni i zatražila je dalje odlaganje utakmice", navodi se u saopštenju u kojem stoji da je rivalima iz Buenos Airesa naloženo da se dogovore oko novog termina.

Susret velikih argentinskih rivala trebao je da se odigra sinoć, ali je odložen za večeras od 21:00 sat jer su Riverovi navijači napali autobus sa Bocinom ekipom dok je prilazio stadionu El Monumental.

Bocini čelnici su tražili od južnoameričkih nogometnih vlasti da preduzmu mjere kako bi se utakmica odigrala pod "jednakim uslovima".

Podsjetimo, u napadu na klupski autobus povrijeđeno je sedam Bocinih igrača uglavnom zbog rasjekotina od stakla i suzavca, a dvojica su primljena u bolnicu.

Na fotografijama i snimcima iz svlačionice moglo se vidjeti da igrači teturaju i da su dezorijentisani.

Meč je trebao početi u subotu u 21:00 sat pa je početak odložen za sat vremena, potom za 23:15, da bi zatim uslijedila odluka da se ipak odigra dan kasnije. Na kraju, meč na El Monumentalu se neće igrati ni danas.