Čudo nad čudima!
205

Utakmica godine ili možda decenije: Chelsea preokrenuo protiv Uniteda golovima u 100. i 101. minuti

D. P.
Sjajan derbi na Stamford Bridgeu (Foto: EPA-EFE)
Sjajan derbi na Stamford Bridgeu (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Chelseaja u jednoj od najboljih utakmica posljednjih godina uspjeli su savladati Manchester United rezultatom 4:3. Do pobjede su došli preokretom zahvaljujući golovima u 100. i 101. minuti.

Utakmice Chelseaja i Manchester Uniteda decenijama su veselile sve nogometne fanove širom svijeta, ali ove sezone ekipe igraju neprepoznatljivo i niko nije imao velika očekivanja od današnjeg derbija.

No, svi su se gadno prevarili jer su Chelsea i United odigrali jednu od najboljih utakmica posljednjih godina, ne samo u engleskom nogometu.

Chelsea je zablistao od samog starta i već u ranoj fazi imao dva gola prednosti. U četvrtoj minuti je pogodio Connor Gallagher, a onda je na 2:0 povisio Cole Palmer s bijele tačke u 19. minuti.

Ništa tada nije aludiralo na mogući preokret. No, nadu gostima vraća Alejandro Garnacho u 34. minuti, da bi Bruno Fernandes do odlaska na odmor poravnao na 2:2.

U nastavku veliku šansu propušta Gallagher. Pogodio je stativu na startu drugog dijela i stigla je kazna. Mladi Garnacho ponovo pokazuje da je impresivan potencijal i svojim drugim golom danas u 67. minuti postavlja rezultat na 3:2.

Do kraja je Chelsea napao, ali nije uspio poravnati rezultat sve do same nadoknade kada je dosuđen penal za Plavce. Igrao se 100. minut kada je Palmer postigao svoj drugi današnji gol s bijele tačke poravnanje.

Kada se činilo da će utakmica završiti rezultatom 3:3, Palmer postiže hat-trick i golom u 101. minuti donosi pobjedu domaćinu. Pogodio je nakon posljednjeg kornera na utakmici i donio pobjedu svom timu rezultatom 4:3.

Za Manchester United je to veliki korak unazad u borbi za Ligu prvaka, dok je Chelsea stigao na diobu devete pozicije.

Rezultat i strijelci:

Chelsea - Manchester United 4:3 (Gallagher 4', Palmer 19', 100', 101' / Garnacho 34', 67', Fernandes 39')

Tabela: