Gosti slave
24

Utakmica Bundeslige nakon skandala neće biti nastavljena, domaćina čeka žestoka kazna

D. P.
U Bochumu su odmah znali da im slijedi kazna (Foto: Screenshot)
U Bochumu su odmah znali da im slijedi kazna (Foto: Screenshot)
Utakmica 27. kola njemačke Bundeslige između Bochuma i Borussije Monchengladbach bit će registrovana rezultatom 0:3 u korist gostujuće ekipe nakon što su domaće pristalice napravile veliki skandal.
Pri vodstvu gostiju rezultatom 2:0, navijači domaćeg tima pogodili su pivskom čašom linijskog sudiju, nakon čega je duel odmah prekinut. Igrači su bili u svlačionici, a onda je donesena odluka da duel neće biti nastavljen.

Od prvog momenta na tribinama je bilo burno. Bochum nakon ulaska u Bundesligu igra odlično ove sezone i navijači su zadovoljni te je zbog toga "vatreno" na svim domaćim utakmicama, a sinoć je na tribinama bilo više od 20.000 pristalica koji su od starta pravili pritisak na sudiju.

Sve je kulminiralo nakon što je linijski sudija pogođen u glavu, a njemački mediji prenose jutros da će utakmica biti registrovana rezultatom 3:0 uz žestoku finansijsku kaznu za Bochum.

Također, vrlo realna opcija je da će Bochum u nekoliko predstojećih utakmica igrati pred praznim tribinama zbog ovog incidenta. Nijemci su tako još jednom pokazali da ne tolerišu nikakve ispade navijača s tribina.

Da stvari budu zanimljivije, posljednji put kad je meč u Bundesligi prekinut zbog toga što je sudija pogođen, također "zasluge" idu navijačima Bochuma. Tom prilikom prekinut je duel protiv Schalkea i registrovan je rezultatom 3:0 za Rudare iz Gelsenkirchena.