Uprava zadovoljna
141

Utakmica Borac - Čelik najposjećenija na prostoru bivše Jugoslavije

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Utakmica između povratnika u Premijer ligu BiH, banjalučkog Borca te zeničkog Čelika, koja je odigrana u nedjelju u Banjoj Luci, bila je najposjećenija na prostoru bivše Jugoslavije.

Naime, na Gradskom stadionu u Banjoj Luci okupilo se oko 6.500 gledalaca. 1.000 više nego na susretu Željezničar – GOŠK te 1.500 više nego na meču Superlige Srbije Crvena zvezda – Radnički Niš.

Direktor marketinga FK Borac Boris Udovičić nije krio zadovoljstvo.

"Sve nas u klubu je oduševila ova informacija, to je znak da smo na pravom putu i da ispravno radimo. Publiku ne možete prevariti. Biti ispred velikana kakvi su Crvena zvezda, Dinamo, Partizan i Hajduk je velika stvar. Ne bih da budem neskroman, ali je ovo jedna od najljepših vijesti u posljednjih nekoliko godina. Ona je rezultat rada svih nas u marketingu, ali i u klubu. Pozivam sve navijače, Banjalučane, da i dalje širimo pozitivnu energiju i da još više jačamo naš klub", izjavio je Udovičić.

Velikan iz Platonove je svojim navijačima u prvoj utakmici nakon povratka u najviši rang bh. nogometa poklonio pobjedu nad Čelikom rezultatom 2:0.