Podržane primjedbe navijača
81

Usvojen novi Statut Fudbalskog kluba Sarajevo

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Skupština Fudbalskog kluba Sarajevo je na danas održanoj sjednici izglasala novi Statut kluba sa 70 glasova za i jednim suzdržanim.

Sjednici je prisustvovao 71 delegat, od 87 koliko ih ukupno ima, što je zadovoljilo kvorum.

Jedina tačka dnevnog reda na današnjoj sjednici bio je novi Statut. Uvodnu riječ je imao Edis Kusturica, član Upravnog odbora FK Sarajevo, koji je obrazložio odluku Komisije o verifikaciji Statuta po primjedbama Skupštine na Statut.

Od ukupno pet primjedbi na novi Statut, Skupština je usvojila samo jednu, i to onu Udruženja navijača FK Sarajevo koja se odnosila na član 27. Statuta, a koji je omogućavao eventualnom sponzoru da za milion eura po sezoni uz ime kluba doda i svoje ime.

Nekadašnji član Upravnog odbora FK Sarajevo Mustafa Dučić obratio se prisutnima na Skupštini i izrazio svoju, kako moralnu, tako i finansijsku podršku Statutu, ali je rekao da se mora naći alternativa kako bi ovakav Statut polučio adekvatne rezultate.

Delegatima na današnjoj sjednici Skupštine se obratio i Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar, koji je rekao da je suština Statuta dobijanje Skupštine u kojoj će delegati platiti svoje učešće. Bećirović je također izrazio i nadu da će za FK Sarajevo nastupiti dosta bolji period i da će klub ući u borbu za titulu.