Nogomet
20

Uspješan vikend: Bh. nogometaši efikasni u svojim klubovima

Piše: D. B.
Edin VIšća
Edin VIšća
Iza bh. nogometaša je poprilično uspješan vikend kada je riječ o klupskom nogometu. Postigli su osam pogodaka i upisali tri asistencije.

Tino Sven Sušić je postigao pogodak u 29. minuti utakmice 13, kola Hrvatske nogometne lige između splitskog Hajduka i zagrebačke Lokomotive, koja je završena pobjedom Bilih rezultatom 2:1. To je bio njegov drugi gol u HNL-u ove sezone.

Potencijalni bh. reprezentativac Rade Krunić je pogodio mrežu Genove u utakmici protiv Empolija u 44. minuti utakmice 9. kola talijanske Serije A.

Danijel Milićević je također potencijalni reprezentativac BiH. On je pogodio u remiju njegovog Genta sa Oostendeom rezultatom 2:2 u okviru 12. kola belgijske Jupilar lige.

Bh. nogometaš Eldin Adilović bio je strijelac u pobjedi Erciyesspora protiv Giresunspora rezultatom 2:1 u 9. kolu turske 1. PTT lige. Adilović je pogodio u 89. minuti utakmice i to je njegov drugi gol u sezoni.

Pored navedenih strijelaca u utakmicama odigranim u odigranim u subotu, treba reći i da je bh reprezentativac Milan Đurić bio asistent u utakmici 9. kola talijanske Serije B u kojoj je njegova Cesena kao gost odigrala neriješeno 1:1 protiv Salernitane. Đurić je asistenciju upisao u 79. minuti kada je mrežu zatresao Camillo Ciano.

U nedjelju su također sjajno igrali naši nogometaši.

Ervin Zukanović se upisao na listu strijelaca u visokoj pobjedi Sampdorije nad Veronom. Utakmica je odigrana u okviru 9. kola talijanske Serije A u Genovi. Zukanović je postigao gol u 28. minuti nakon asistencije Roberta Soriana.

Senad Lulić je bio jedan od strijelaca u pobjedi Lazija protiv Torina rezultatom 3:0. Popularni Lula je pogodio u 40. minuti nakon što mu je asistirao Miroslav Klose. Utakmica je odigrana u okviru 9. kola talijanske Serije A.

Edin Višća je postigao dva gola u pobjedi Basaksehira protiv Konyaspora rezultatom 4:0 u okviru 9. kola turske Super Lige.

Bh. reprezentativac je pogodio u 68. i 82. minuti utakmice.

Miralem Pjanić nastavlja s dobrim igrama, a u 9. kolu talijanske Serije A je upisao asistenciju za Mohameda Salaha, koji je pogodio u 7. minuti utakmice protiv Fiorentine. Vučica je na kraju pobijedila 2:1 i upisala tri boda na gostovanju.

Sejad Salihović je bio asistent u važnoj pobjedi Guizhou Renhea na gostovanju kod Shijiazhuanga rezultatom 2:1. Salihović je asistirao Zhangu Cheglinu u 41. minuti.

Ovo je bila važna pobjeda za Guizhou u borbi za opstanak. Zvjezdan Misimović je promašio penal u 72. minuti ove utakmice.