{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro postavljanje novih stolica i obnova mokrih čvorova na stadionu Koševo

1.10.2013. u 16:09
0
39
Uskoro postavljanje novih stolica i obnova mokrih čvorova na stadionu Koševo
0
Uskoro postavljanje novih stolica i obnova mokrih čvorova na stadionu Koševo
FK Sarajevo je u saradnji sa Općinom Centar i J.U. Centar za Sport i Rekreaciju kompletirao i u zadanom roku predao dokumentaciju za projekat Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine "Poboljšanje infrastrukture na stadionima klubova BH Telecom Premijer Lige Bosne i Hercegovine".
U sklopu ovog projekta, koji je dio UEFA "Hat Trick III" projekta i kojeg će UEFA snažno podržati u Bosni i Hercegovini, planirani su radovi na poboljšanju uslova za posjetioce Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" na kojm svoje domaće utakmice igra Fudbalski klub Sarajevo.

Jedan od fokusa na poboljšanju uslova za gledanje utakmica na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu biti će rekonstrukcija mokrih čvorova u svim toaletima koji nisu renovirani na stadionu. Osim toga, projekat uključuje instalaciju sistema za automatsko zalijevanje travnjaka stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Uz to, iz J.U. Centar za Sport i Rekreaciju najavljuju završetak postavljanja svih stolica na zapadnoj tribini, te postavljanje novih stolica na istočnoj tribini stadiona "Asim Ferhatović-Hase", koje formiraju ime glavnog grada Bosne i Hercegovine - Sarajevo. Nove stolice na istočnoj tribini bi trebale biti bordo boje. Također, planirane su i nove stolice u VIP dijelu stadiona, na zapadnoj tribini.

Vrijedi istaći dobru saradnju i angažovanost načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, koji je formirao stručni tim kako bi aktivnosti u vezi gore navedenog napredovali brzo. Radovi u sklopu projekta poboljšanja infrastrukture na stadionima klubova BH Telecom Premijer lige BiH bi trebali biti okončani zaključno sa oktobrom 2014. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: