U saradnji sa Savezom
1.5k

Uskoro postavljanje krova na istočnoj tribini stadiona Grbavica, u planu i novi projekti

Piše: N. K.
Stadion Grbavica (Foto: Klix.ba)
Stadion Grbavica (Foto: Klix.ba)
U prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održan je sastanak rukovodstva FK Željezničar i predstavnika krovne kuće bh. nogometa.

Sastanku su ispred kluba s Grbavice prisustvovali predsjednik Nihad Selimović i predsjednik Skupštine Adnan Džindo, a u ime domaćina prisustvovali su generalni sekretar Adnan Džemidžić te ekspert za infrastrukturu Nihad Hodžić.

Na sastanku se govorilo o nastavku saradnje u infrastrukturnim projektima i o organizaciji naredne utakmice A reprezentacije na Grbavici.

"Konkretno se radilo o projektu krova, koji treba da se postavi na istočnu tribinu. U toku je procedura dobijanja građevinske dozvole. Tu smo u završnoj fazi i čim je dobijemo krećemo u realizaciju projekta. Novci su već osigurani od UEFA-e te se već nalaze u posjedu Nogometnog saveza BiH. Planiramo sve završiti u narednih nekoliko mjeseci. Imaju određene procedure u opštini koje moraju da se sprovedu, a mi na ovom projektu već dva mjeseca intenzivno radimo", rekao je Selimović za portal Klix.ba.

Detalj sa sastanka FK Željezničar i NS BiH (Foto: FK Željezničar)
Detalj sa sastanka FK Željezničar i NS BiH (Foto: FK Željezničar)

Željin predsjednik nam je nagovijestio i naredni projekt kluba s Grbavice.

"Osim postavljanja krova, imamo i mi neke naše planove. Tako već sada pripremamo papirologiju za sređivanje fasade na sjevernoj tribini. Krov i fasada su trenutna dva ključna projekta koja planiramo realizirati u bliskoj budućnosti", kazao je Selimović te nam rekao kako će reprezentacija BiH, osim narednog duela s Armenijom, do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo vjerovatno još koji put igrati na Grbavici.

Inače, FK Željezničar se danas i zahvalio Savezu na uspješnoj saradnji uz nadu da će i u budućnosti nastaviti implementirati projekte vezane za stadion Grbavica i igranje reprezentativnih utakmica na Željinom stadionu.