DFB
0

Uskoro odluka o utakmici St. Pauli - Schalke

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Njemačkom nogometnom prvoligašu St. Pauliju prijeti teška novčana kazna ili igranje pred praznim tribinama, zbog prekida na utakmici 28. kola Bundeslige protiv Schalkea.

Veteran Raul i tinejdžer Julian Draxler bili su strijelci za vodstvo Schalkea 2-0. U susretu prepunom tenzija, domaći igrači Jan-Philipp Kalla i Fin Bartels morali su prije vremena iz igre. Obojica su bili isključeni zbog grubih prekršaja na Peruancu Jeffersonu Farfanu, koji je upisao dvije asistencije na utakmici.

U samoj završnici utakmice na stadionu Millerntor, jedan gledatelj s tribina je bacio čašu punu piva, koja je pogodila pomoćnog sudiju Thorstena Schiffnera u glavu. Glavni sudija odlučio je prekinuti utakmicu u 89. minuti.

Disciplinska komisija Njemačkog nogometnog saveza (DFB) najavila je da će već početkom sedmice početi istragu o ovom slučaju.

"Očekujemo da će Disciplinska komisija vrlo brzo istražiti slučaj i donijeti presudu i moguće sankcije. Što se tiče registracije i statusa utakmice, o tome će odlučiti Sportski sud DFB-a", izjavio je direktor DFB-a za odnose s medijima Ralf Köttker.