Zbog zaštite zdravlja djece
0

Uskoro na snazi zabrana pušenja na Camp Nou

Totalsport
Camp Nou
Camp Nou
Po navodima čelnika nogometnog kluba Barcelona, koje prenose početkom ove sedmice španski mediji, uskoro bi mogao zaživjeti zakon o zabrani pušenja na njihovom stadionu, Camp Nou.

Cijelu priču je još tokom januara pokrenula grupa Barceloninih sociosa (navijači-članovi), koji su javno zatražili potpunu zabranu pušenja na i u blizini nogometnog stadiona Camp Nou.

Za početak je Josep Maquillon, pionir inicijative, oformio facebook-grupu kojom se od vodstva kluba tražila apsolutna zabrana pušenja na tribinama. Vrlo brzo je grupa dobila hiljade i hiljade istomišljenika. Inače, spomenuti Maquillon je od vodstva kluba tražio samo provođenje već postojećeg zakona o zabrani pušenja na javnim mjestima, koji je u Španiji implementiran okolo bolnica i škola. Također, kao primjer je Maquillon navodio Chelsea i njegov Stamford Bridge, na kojem je pušenje u potpunosti zabranjeno.

Nešto više od mjesec dana nakon toga oglasili su se po tom pitanju i čelnici kluba, pa je tako predsjednik Sandro Rosell rekao:

"Pokrenut ćemo kampanju za zabranu pušenja na Camp Nou. Ne zbog nas, već isključivo zbog djece koja u velikom broju dolaze na naš stadion", rekao je Rosell.