{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro na snazi zabrana pušenja na Camp Nou

T
28.3.2011. u 18:14
0
13
Uskoro na snazi zabrana pušenja na Camp Nou
0
Uskoro na snazi zabrana pušenja na Camp Nou
Camp Nou
Po navodima čelnika nogometnog kluba Barcelona, koje prenose početkom ove sedmice španski mediji, uskoro bi mogao zaživjeti zakon o zabrani pušenja na njihovom stadionu, Camp Nou.
Cijelu priču je još tokom januara pokrenula grupa Barceloninih sociosa (navijači-članovi), koji su javno zatražili potpunu zabranu pušenja na i u blizini nogometnog stadiona Camp Nou.

Za početak je Josep Maquillon, pionir inicijative, oformio facebook-grupu kojom se od vodstva kluba tražila apsolutna zabrana pušenja na tribinama. Vrlo brzo je grupa dobila hiljade i hiljade istomišljenika. Inače, spomenuti Maquillon je od vodstva kluba tražio samo provođenje već postojećeg zakona o zabrani pušenja na javnim mjestima, koji je u Španiji implementiran okolo bolnica i škola. Također, kao primjer je Maquillon navodio Chelsea i njegov Stamford Bridge, na kojem je pušenje u potpunosti zabranjeno.

Nešto više od mjesec dana nakon toga oglasili su se po tom pitanju i čelnici kluba, pa je tako predsjednik Sandro Rosell rekao:

"Pokrenut ćemo kampanju za zabranu pušenja na Camp Nou. Ne zbog nas, već isključivo zbog djece koja u velikom broju dolaze na naš stadion", rekao je Rosell.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Reprezentacija BiH će protiv Belgije
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: