Nogomet
0

USD Bosna: NS BiH se ruga bh. sportskoj javnosti

FENA
Povodom aktualnih dešavanja u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine (NS BiH) nakon smjene selektora Mehe Kodre, Univerzitetsko sportsko društvo Bosna (USD) izdalo je saopštenje u kojem ističe svoje razočarenje "uzurpacijom i ignorisanjem, koju su ispoljili članovi Izvršnog odbora NS BiH".

" Umjesto da nogometna reprezentacija bude simbol okupljanja svih građana i ponos naše male države, kao što je slučaj kod drugih normalnih država, grupa ljudi je sebi uzela za pravo da radi sa reprezentacijom šta hoće. Kao da je to njihovo privatno vlasništvo?! A ne vlasništvo svih nas Bosanaca i Hercegovaca, koji volimo svoju domovinu i koji čeznemo za sportskim i svim drugim uspjesima. Eliminacijom sportista, trenera, dokazanih sportskih radnika, naših sportskih legendi, koji su se nesebično angažovali da bi poboljšali imidž našeg sporta u cjelini, želi se narugati sportskoj javnosti i po ko zna koji put poručiti da mogu raditi šta hoće i kako hoće", stoji u saopćenju USD Bosna.

Navodi se, da je nezabilježen slučaj u svijetu, da je smijenjen selektor, a da nije vodio niti jednu kvalifikacijsku utakmicu. USB Bosna poručuje čelnicima NS BiH: "prestanite nas brukati i sramotiti pred cijelim svijetom, nacionalna selekcija je važnija od svih nas pojedinačno".

USD Bosna je pozvala sve sportiste, trenere, sportske kolektive da se ujedine u borbi za ozdravljenje bh. sporta.

"Ujedinimo se u želji za uspjesima na sportskim terenima. Dobrim sportskim rezultatima možemo doprinijeti i snažnoj afirmaciji naše države. Želimo da se radujemo sportskim uspjesima naših talentovanih sportista, da vrate radost na lica navijača, ljubitelja sporta i svih građana ove napaćene nam države", stoji u sapćenju USD Bosna, kojeg je potpisao predsjednik Nijaz Skenderagić.