Nogomet
9

Uščuplić: Pobjeda nad Čelikom je imperativ; Tatomirović: Pod pritiskom smo

Piše: D. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
U prostorijama Fudbalskog kluba (FK) Sarajevo danas je održana konferencija za novinare na kojoj su trener Bordo tima Dženan Uščuplić i nogometaš Ivan Tatomirović najavili utakmicu protiv Čelika u Zenici.

"Ovaj period od 14 dana iskoristili smo za opuštanje igrača, jer smo u posljednjih mjesec dana odigrali 10 utakmica. Tri dana smo odmorili, a onda smo se pripremali u Čitluku. Tamo smo odigrali prijateljski susret s Brotnjom, koji je završen 0:0. Igrom nisam zadovoljan, kao ni rezultatom. Igrači su mogli bolje odgovoriti zadacima, posebno u prvom poluvremenu", rekao je Uščuplić.

Naveo je da je pobjeda u Zenici imperativ, ali da je za to potrebna i sreća.

"Volio bih da se ponovi rezultat kao u Kupu BiH, ali će ovo biti drugačija utakmica. Imamo imperativ pobjede, ali se prije svega nadam jednoj dobroj utakmici. Na raspolaganju ću imati sve igrače koji su spremni za susret sa Čelikom", kazao je Uščuplić.

Ivan Tatomirović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ivan Tatomirović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Novinarima se nakon njega obratio i Tatomirović.

"Pripremamo se za ovu utakmicu kao i za svaku drugu. Čelik nećemo podcijeniti, ali ni precijeniti. Naš je cilj osvojiti titulu u ovoj sezoni i samo razmišljamo o narednoj utakmici", kazao je Tatomirović.

Na pitanje da li igrači Sarajeva osjećaju pritisak, Tatomirović je odgovorio potvrdno.

"Grb Sarajeva nameće pritisak, a onaj ko ne može da ga podnese ne treba ni biti ovdje. Evropske utakmice su nam donijele iskustvo, ali su uzele psihičku i fizičku energiju", dodao je Tatomirović.

Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Utakmica se igra sutra na zeničkom stadionu "Bilino polje", sa početkom u 19.00 sati.