Nekadašnji igrač FKS
39

Uščuplić: Očekujem kvalitetan derbi i pobjedu Sarajeva

FENA
Dženan Uščuplić (Foto: FK Sarajevo)
Dženan Uščuplić (Foto: FK Sarajevo)
Trener juniora Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo Dženan Uščuplić, koji je sa seniorskim timom osvajao titulu prvaka i Kup Bosne i Hercegovine, najavio je gradski derbi protiv Željezničara te istaknuo da očekuje kvalitetnu utakmicu i pobjedu Sarajeva.

Derbi će biti odigran u nedjelju u okviru Lige za prvaka BiH, a Uščuplić ističe da stanje na tabeli nema mnogo utjecaja na ovaj meč.

"Bez obzira na to kakvo je stanje na tabeli i ko je ispred koga, ova utakmica je posebna. Igrači trebaju pokazati svima u Bosni i Hercegovini da je sarajevski derbi najbolja utakmica koju imamo. Očekujem kvalitetan meč i ubijeđen sam, bez obzira na probleme Sarajeva, da ćemo pobijediti", rekao je Uščuplić za zvanični portal FK Sarajevo.

Naglasio je da je mnogo lakše igrati derbi, nego biti trener na tom meču.

"Kroz moje iskustvo, kako igračko tako i trenersko, mogu reći da je mnogo lakše igrati derbi, nego biti trener na toj utakmici. Kada ste igrač, mislite samo o svom nastupu, ali kada ste trener razmišljate o svim akterima, te o igračima na klupi za rezerve, jer upravo oni mogu donijeti prevagu", objašnjava bivši fudbaler.

Otkrio je koji derbi je za njega ostao u najboljem sjećanju.

"U igračkoj karijeri sam odigrao nekoliko derbija, a sigurno je da najviše pamtim prvi derbi nakon agresije na našu državu, koji se igrao na Grbavici. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a tada sam postigao gol", izjavio je Uščuplić.

Dodaje da je atmosfera koju naprave navijači u gradu i na stadionu posebna.

"U oba tabora, među igračima, trenerima i navijačima se nalaze prijatelji i poznanici, ali se za tih 90 minuta to ostavi po strani, jer želite pobjedu. Navijači naprave fantastičnu atmosferu koja se prepričava danima", zaključio je Uščuplić.

Fudbaleri Sarajeva dočekuju Željezničar u nedjelju, 15. aprila, a utakmica počinje u 16:30 sati na stadionu "Asim Ferhatović-Hase".