Nogomet
77

Uščuplić: Nismo imali sreće; Velkoski: Moramo popraviti realizaciju

Klix.ba
Dženan Uščuplić (Foto Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sarajevo je večeras u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige u potpunosti nadigralo norveški Haugesund, ali je na kraju poraženo rezultatom 0:1. U bordo taboru su razočarani rezultatom, ali i uvjereni da će u revanšu izboriti plasman u 3. pretkolo.

Napadač FK Sarajevo Nemanja Bilbija smatra da još uvijek ništa nije gotovo te da Sarajevo može izboriti treće pretkolo Evropske lige.

"Nismo zaslužili poraz, jer se protivnik branio svih 90 minuta. Žao mi je navijača. Ipak, ovo je prva utakmica, mi možemo bolje u revanšu za sedam dana. Odmorit ćemo se i ispraviti greške, popraviti realizaciju. U revanšu moramo bolje otvoriti utakmicu, idemo izboriti plasman u 3. prekolo", izjavio je Bilbija.

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić nema zamjerki na igru svog tima, a ističe da je večeras nedostajalo sreće.

"Nismo imali sreće, a Haugesund je došao da se brani. Imali smo inicijativu, igrači su maksimalno i pošteno odradili sve što smo dogovorili. Imali smo mnogo šuteva, mnogo prilika i kornera, ali ne i sreće. Nogometašima nemam šta prigovoriti, jer su ispunili apsolutno sve što smo dogovorili. Čestitam Haugesundu i njihovom golmanu. U revanšu ćemo imati dobre uslove i možemo napraviti povoljan rezultat", kazao je Uščuplić.

Razočarenje nije krio ni napadač Krste Velkoski, koji je rekao da se realizacija do revanša mora popraviti.

"Velika je šteta što nismo pobijedili, jer smo dominirali 90 minuta. Imali smo mnogo prilika koje smo propustili realizovati, a na kraju se potvrdilo nepisano pravilo, pa smo kažnjeni. Nismo imali vremena da se vratimo u utakmicu, pa smo poraženi. Ipak, u Norvešku idemo da popravimo rezultat i prođemo dalje. Mi napadači moramo popraviti realizaciju i zabiti golove", rekao je Velkoski.

Kapiten Amer Dupovac smatra da je Haugesund dao gol bez ijedne prave prilike.

"Došli su da se odbrane i održe 0:0, a na kraju su iz pola šanse dali gol. Vidjeli smo večeras da bolji ne pobjeđuje uvijek. Imali smo šanse, ali gol nas nije htio. U revanšu ćemo imati više prostora za igru i morat ćemo naći rješenja u napadu", jasan je bio Dupovac