Nogomet
55

Uščuplić: Igračima ništa ne zamjerim, u Atinu idemo po pozitivan rezultat

Piše: D. B.
Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon što su igrači Sarajeva u prvoj utakmici 3. pretkola Evropske lige odigrali hrabro i požrtvovano, ali na kraju nažalost doživjeli poraz od grčkog Atromitosa, trener Bordo ekipa Dženan Uščuplić je na konferenciji za medije rekao da svojim izabranicima nema šta zamjeriti, kao i da će Divovi u revanšu pokušati preokrenuti rezultat u svoju korist.

"Ostvarilo se ono što smo i ranije znali. Atromitos se pokazao kao iskusnija ekipa, sastavljena od igrača koji su prošli i mnogo jače lige od grčke. Imali su tri šuta, od kojih su dva završila u našem golu. Dominirali smo 75. minuta, a na kraju smo izgubili. Nismo to zaslužili, jer smo imali više šansi. Ipak, to je Evropa, ona ne prašta promašaje, pa na kraju budete kažnjeni. Nisam razočaran, jer su igrači dali sve od sebe, nemam im šta zamjeriti. Odigrali su kvalitetnu utakmicu u kojoj su gledatelji mogli uživati", izjavio je Uščuplić.

Kada je riječ o uzvratnoj utakmici u Grčkoj, trener Sarajeva i dalje gaji nadu.

"Imali smo sličnu situaciju u susretu s Haugesundom, pa smo otišli na gostovanje, pobijedili i prošli dalje. Ja sam uvijek optimista, tako da mi idemo u Atinu po pozitivan rezultat", završio je Uščuplić.