Pokazao umijeće
170

Usain Bolt zaigrao u Mourinhovoj ekipi protiv Maradone i zvijezda

Klix.ba
(Foto: EPA-EFE)
Penzionisani jamajčanski atletičar Usain Bolt imao je priliku u srijedu pokazati treneru omiljenog kluba Manchester Uniteda Joseu Mourinhu svoje nogometno umijeće.

Naime, Bolt je sinoć učestvovao u spektaklu "Hublot Match of Friendship" u švicarskom Baselu, gdje je zaigrao mali nogomet u ekipi koju je vodio Mourinho, dok je s druge strane bila ekipa koju je predvodio Diego Maradona.

"Kad čujem kako priča o nogometu to mi zvuči kao san nekog dječaka, ali kad ga vidim kako igra onda mi to više ne zvuči tako. Atletika je dobila velikana, ali možda je nogomet izgubio veliki talent", izjavio je Mourinho.

"Ovo je bilo sjajno iskustvo. Bilo je zanimljivo i sretan sam što sam ovdje. Nije bilo lako, ali je možda početak nečeg velikog", poručio je Bolt koji je bio u ekipi s igračima poput Marcela Desaillya, Patricka Kluiverta, Christiana Karembeua, a s druge strane bili su David Trezeguet, Marco Materazzi, Roberto Carlos, Angelo Peruzzi, Hernan Crespo…

Podsjetimo, Bolt je ranije izjavljivao da mu jedan od najvećih snova potpisati za Manchester United, a već sutra ga očekuje trening s nogometašima Borussije.