Bivši sprinter
12

Usain Bolt blizu dogovora s australskim nogometnim klubom

Klix.ba
Usain Bolt (Foto: EPA-EFE)
Usain Bolt (Foto: EPA-EFE)
Jamajčanski bivši sprinter Usain Bolt mogao bi uskoro potpisati ugovor s australskim nogometnim klubom Central Coast Mariners.

Boltov agent Tony Rallis je dogovorio probu za svog klijenta koja će trajati šest sedmica. Radi se o klubu Central Coast Mariners koji se takmiči u australksoj A-League.

Klupski zvaničnici su rekli da će Bolt dobiti jednogodišnji ugovor ukoliko zadovolji ukuse stručnog štaba.

Bolt je rekorder na 100 i 200 metara, a karijeru atletičara je završio prošle godine. Ipak, prethodno je nerijetko govorio da bi volio postati profesionalni nogometaš. On je navijač Manchester Uniteda, a jedan od pomoćnih trenera ovog kluba Mike Phelan također je u pomenutom klubu.

Predsjednik Marinersa Shaun Mielekamp je rekao da je klub nekoliko mjeseci bio u kontaktu s Boltom te da pregovori idu dobro. Ipak, još uvijek nije dogovorena Boltova plata koja bi trebala biti milionska. Klub je spreman izdvojiti 75 posto od predložene sume, a A-League ne želi finansirati ostatak.

Ipak, Marinersi vjeruju u pozitivan ishod te su zadovoljnim Boltovim performansama koje je pokazao trenirajući s Borussijom Dortmund i Stromsgodsetom.