Od 4. do 10. jula
88

US Soccer Education iz Denvera organizovao nogometni kamp u Vogošći

FENA
Nogometni kamp, koji organizuje US Soccer Education iz Denvera u saradnji sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine, održava se na stadionu “Hakija Mršo” – FK Unis u Vogošći.

Kamp je otvoren 4. jula i bit će otvoren do 10. jula, a namijenjen je igračima koji žele profesionalne angažmane u timovima s područja Balkana i Evrope. Otvoren za sve mlade, perspektivne fudbalere iz dijaspore i domovine željne afirmacije i dokazivanja.

Sa djecom rade provjereni fudbalski stručnjaci, kao što su legendarni golman Slobodan "Čobo" Janjuš, Erik Frenč, Zijad Švrakić, Džemal Smječanin, Bulend Biščević, Salko Zukić te menadžer kampa Nedim Runda, Namik Alimajstorović.

Kamp se održava na stadionu FK Unisa koji ima odlične uslove za odvijanje ove sportske manifestacije. Inače, svi selektirani igrači bit će uključeni u bazu podataka kako bi se kontinuirano pratio njihov razvoj kao igrača i sportista, a najboljima će biti ponuđen angažman u nekom od profesionalnih timova s područja Balkana.

Učesnici će imati šansu da prođu vrhunsku nogometnu edukaciju, a pored treninga mladi nogometaši će imati i probne utakmice.