Show u Župči
54

Urnebesni motivirajući Bracin govor nije pomogao Vrbanjuši da izbjegne poraz

N. K.
Braco drži govor (Foto: Screenshot)
Braco drži govor (Foto: Screenshot)
Nogometaši Mladosti pobijedili su Župči u okviru 7. kola Kantonalne lige Sarajevo rezultatom 1:0 ekipu Vrbanjuše, kojoj nije pomogao ni novi inspirativni govor trenera Alije Hadžiosmanovića.

Naime, popularni Braco je i ovaj put u svom stilu motivisao igrače, a posebno je zanimljivo kada ih u svlačionici raspoređuje formacijski kako je on zamislio da mu ekipa igra.

Nakon što je promijenio kapitena u posljednji tren te traku dodijelio iskusnom Nihadu Sarvanu, uslijedila je molitva i polazak na utakmicu.


Iako su se dobro držali sve do 69. minute, na kraju su doživjeli novi poraz, a strijelac jedinog pogotka bio je kapiten domaćih Ermin Hadžo.

Vrijedi istaći da je Hadžiosmanović dobio žuti karton u drugom poluvremenu zbog nesportskog ponašanja. Braco je, kako navodi delegat, prigovarao protivničkim igračima zbog čega mu je sudija dodijelio javnu opomenu.

Vrbanjuša je tako doživjela treći poraz u sezoni i nalaze se na 5. mjestu Kantonalne lige, a da se igrači bez troškova vrate kući pobrinuo se Braco koji je, kako sam kaže u video prilogu, osigurao novac za gorivo.