Neredi nakon derbija
58

Urnebesna reakcija Artete tokom haosa u Londonu: Prekidaj slavlje, smiruj Xhaku

D. P.
Arteta je prekinuo slavlje zbog Xhake (Foto: Screenshot)
Arteta je prekinuo slavlje zbog Xhake (Foto: Screenshot)
Derbi sjevernog Londona jučer je ponudio velike tenzije i nerede nakon meča, a ispod "radara" prošla je reakcija trenera Arsenala Mikela Artete.
Susret Tottenhama i Arsenala završen je rezultatom 0:2, čime je gostujući klub nastavio senzacionalan pohod na titulu prvaka Engleske. Međutim, duel su obilježile tenzije koje ne viđamo toliko često.

Sve je "zakuhao" golman Arsenala Aaron Ramsdale koji se u lice smijao Richarlisonu zbog poraza i zbog toga zaradio čak i udarac navijača s tribina.

Kako je nastao haos, odmah je pritrčao temperamentni Granit Xhaka bez kojeg nijedan nered ne može proći, ukoliko je akter te utakmice. Uslijedile su urnebesne scene.

Arteta je zajedno s Ramsdaleom slavio veliku pobjedu, no u trenucima slavlja ugledao je Granita Xhaku koji odlazi da se obračuna s Tottenhamovim igračima.

Trener Arsenala je odmah iz zagrljaja ispustio Ramsdalea i krajnjim naporom otrčao kako bi spriječio Xhaku da napravi neku glupost, što mu nikada nije bilo strano. Arteta je neko vrijeme odvlačio Xhaku s mjesta na kojem su se događale nemile scene, da bi na kraju uspio.