Genijalno
18

Urnebesan odgovor Kloppa na pitanje o derbiju sezone: Želim da oba tima izgube

D. P.
Klopp je bio vrlo raspoložen nakon trijumfa (Foto: EPA-EFE)
Klopp je bio vrlo raspoložen nakon trijumfa (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp ponudio je vrlo interesantan odgovor i nasmijao sve novinare nakon što su ga pitali koji rezultat on priželjkuje u derbiju Manchester Cityja i Arsenala.

Ove godine borba za titulu u Engleskoj se vodi u troje, a Liverpool je danas odradio svoj dio posla savladavši Brighton rezultatom 2:1 na Anfieldu. Nakon toga, uslijedio je derbi Manchester Cityja i Arsenala.

Ta utakmica s velikom pažnjom pratit će se i među navijačima Liverpoola jer su se sva tri kluba do ovog kola nalazila unutar jednog boda razlike na prve tri pozicije u Premier ligi. Naravno, gledat će je i Jurgen Klopp.

Odmah nakon što je izašao s terena Anfielda nakon pobjede s Brightonom, Klopp je stao pred TV kamere i nasmijao sve novinare na pitanje šta priželjkuje od naredne utakmice.

"Želim da oba tima izgube. Imamo prostoriju na stadionu i gledat ćemo malo utakmicu jer je sada svakako gužva u saobraćaju pri izlazu sa stadiona. Mi moramo pobjeđivati u svojim utakmicama i vidjeti gdje ćemo završiti", rekao je Klopp kroz osmijeh.

Naravno, nije moguće da oba tima izgube danas, ali je svima jasno da Liverpoolu odgovara podjela bodova u derbiju na Anfieldu.

Inače, Liverpool je do pobjede došao preokretom i golovima Luisa Diaza i Mohameda Salaha.