Nakon dosadašnjih mečeva
0

Uprkos pobjedama, Del Bosque nezadovoljan

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Selektor španske nogomene reprezentacije Vicente del Bosque zahtijeva od tima bolju igru, uprkos dvjema pobjedama na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010.

Evropski prvak je u subotu pobijedio reprezentaciju BiH 1:0, a u srijedu je u Albaseteu bio ubjedljiv protiv Armenije 4:0. Maksimalni učinak od dvije pobjede u Grupi 5 ipak ne zadovoljava selektora.

"Dvije pobjede ostavljaju dobar utisak, ali tim mora da bude ambiciozniji. Protraćili smo veći dio utakmice. Prvih i posljednjih 15 minuta meča bili su prihvatljivi, ali moramo da budemo dosljedni u igri", rekao je Del Bosque.

Španija je u prvoj utakmici slomila otpor Bosne i Hercegovine nakon sat igre, ali na utakmici sa Armenijom domaćini su u 7. minutu poveli golom Joana Capdevile.

"Crvena furija" je igrala bez napadača Fernanda Toresa, ali je nastup Davida Ville koji je postigao dva gola, bio dovoljan da se nadoknadi odsustvo nogometaša Liverpoola.

Igrač Valencije je na dvije kvalifikacione utakmice postigao tri gola, i tako je na 38 nastupa za nacionalni tim zabilježio 21 gol.

"Na poslovnom i privatnom planu je dobro. Nadam se da ću nastaviti da napredujem i postižem mnogo golova za Španiju", rekao je Villa novinarima.

Reprezentacija Španije koja je na posljednjih 25 utakmica nepobijeđena, sljedećeg mjeseca će igrati kvalifikacione utakmice protiv Estonije i Belgije.