Nogomet
9

Upriličeno druženje sa legendama i istaknutim igračima FK Sarajevo

Klix.ba
U svečanom salonu "Svetozar Vujović", u toku današnjeg dana upriličeno je druženje sa legendama i istaknutim igračima Fudbalskog kluba Sarajevo, kojima su podijeljenje sezonske ulaznice za domaće utakmice Bordo kluba na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

Druženju je prisustvovao veliki broj klupskih legendi i istaknutih igrača iz bogate klupske historije, poput Predraga Pašića, Fuada Muzurovića, Vahidina Musemića, Zlatka Dupovca, Refika Muftića, Murata Šarana, Denijala Pirića, Ibrahima Sirće, Marka Bilića, Mirze Kapetanovića, Senada Merdanovića, Seada Jasenkovića, Asima Cerića, te supruga Svetozara Vujovića sa svojom unukom, Gordana Vujović.

Također, prisustvovali su i igrači koji su odigrali veliki broj utakmica u bordo dresu i obilježili poslijeratnu historiju Fudbalskog kluba Sarajevo, kao što su Džemal Berberović, Veldin Muharemović, Muhamed Alain, Edin Šaranović, Memnun Suljagić, Samir Duro, Senad Repuh, Albin Pelak, Alen Avdić, Nermin Gogalić i Emir Obuća.

Iz opravdanih razloga danas nisu prisustvovali Džemo Smječanin, Sedin Torlak, Amar Ferhatović, Muhamed Džakmić, Husref Musemić, Slaviša Vukičević, Enver Lugušić, Safet Sušić, Damir Hadžić, Mirsad Fazlagić, Faruk Hadžibegić, Faruk Ihtijarević, Zijad Arslanagić, Mehmed Janjoš, Fahrudin Prljača, Muhidić Zukić, članovi porodica Lojo, Ferhatović, Resić, Vidović i Biogradlić, a sezonske ulaznice dobiti će naknadno.

Samo druženje proteklo je u odličnoj atmosferi, a Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, Edis Kusturica, obratio se prisutnima na samom početku, prezentiravši koja su zapravo najvažnija dešavanja i projekti na koje je kolektiv Fudbalski klub Sarajevo trenutno fokusiran, te se zahvalio svima na dolasku uz želje da prisustvuju svakoj domaćoj utakmici Bordo kluba.

Legendarni igrač i trener, Fuad Muzurović, koji je dres Sarajeva nosio na 395 utakmica, istakao je svoje zadovoljstvo današnjim druženjem.

"Nije prvi put da Fudbalski klub Sarajevo organizuje jedno ovakvo druženje i meni osobno predstavlja veliko zadovoljstvo što imamo priliku da se vidimo sa mlađim i starijim bivšim igračima našeg Kluba. Ovo treba postati tradicija i da svaki trenutak, koji je vezan za naš Klub zajednički doživimo, obzirom da želimo Sarajevu napredak, koji je već sada itekako primjetan.", rekao je Muzurović.

Predrag Pašić, legendarni fudbaler FK Sarajevo, koji je prisustvovao današnjem druženju u svečanom salonu "Svetozar Vujović", prenio je svoje utiske.

"Svaki trenutak je emotivan za FK Sarajevo. Presretan sam što sam danas vidio veliki broj bivših igrača Kluba, iz raznih generacija Sarajeva. Svaki veliki klub treba voditi brigu o bivšim igračima, a to su nova Uprava i rukovodstvo Kluba zaista pokazali", kazao je Pašić, koji je na 202 zvanične utakmice postigao 44 gola u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo.

Bivši napadač Bordo kluba, Alen Avdić, koji je nastupao za FK Sarajevo u sezonama 1996/97, 1997/98 i 2004/05, u kojima je Sarajevo osvojilo Kup Bosne i Hercegovine, također je prisustvovao današnjem druženju.

"Velika je čast prisustvovati današnjem druženju, i biti tu sa istaknutim legendama Sarajeva. Jako je lijepo od Kluba što je organizovao ovakvo druženje", rekao je Avdić, strijelac 54 gola za Sarajevo, na 202 utakmice.

Na kraju, klupske legende i bivši fudbaleri poželjeli su sreću izabranicima Dženana Uščuplića na večerašnjoj utakmici protiv Zrinjskog, koja se igra sa početkom u 20 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase", te na nadolazećim ligaškim i utakmicama u sklopu Kupa Bosne i Hercegovine.