Niz problema
9

Upravni odbor NK Čelik podnio kolektivnu ostavku

FENA
Foto: Arhiva/Klix.ba
Foto: Arhiva/Klix.ba
Članovi Upravnog odbora Nogometnog kluba Čelik oglasili su se saopćenjem kojim obavještavaju javnost da su zbog niza problema podnijeli kolektivnu ostavku, a kao osnovni razlog navodi se nerealizirani "dogovor oko potpisivanja reprograma, te daljeg preciziranja odnosa između NK Čelik i Grada Zenice".

Ovaj Upravni odbor izabran je u januaru i pred sebe je postavio tri cilja - povratak navijača na stadion Bilino polje, opstanak u Premijer ligi i potpisivanje reprograma dugovanja prema Poreznoj upravi.

"Ovaj treći uslov smo smatrali najlakše ostvarivim, jer su potpise za njegovo ispunjavanje dali i gradonačelnik i predsjedavajuća Gradskog vijeća puno prije nego što je Upravni odbor dobio mandat. Prva dva cilja smo ispunili i na tome se zahvaljujemo igračima i stručnom štabu, NGG Za Čelik i, naravno, najboljim među nama, popularnim Robijašima. Treći, nažalost, nije ispunjen iz razloga što se u posljednje vrijeme mnogo priča o gašenju Nogometnog kluba Čelik i formiranju nekih kvazi-klubova, koji bi zauzeli njegovo mjesto", navodi se u saopćenju Kluba.

Dodaje se da se Upravni odbor NK Čelika Zenica zahvaljuje svim koji su bili podrška NK Čelik Zenica u proteklih pet mjeseci i poziva "gradonačelnik i predsjedavajući Gradskog vijeća da ispune svoja predizborna obećanja, te da pokažu Zenici i zeničkoj javnosti da je Čelik svetinja".