Nogomet
0

Uprava Schalkea priprema tajni plan za skidanje Magatha

Totalsport
Felix Magath (Foto: AP)
Felix Magath (Foto: AP)
Nogometaši Schalkea su najveće razočerenje dosadašnjeg dijela Bundeslige. Nakon četrnaest odigranih utakmica se nalaze na 15. mjestu, a imaju samo jedan bod više od zone ispadanja u drugu ligu.

U Ligi prvaka je situacija bolja, pa su tako s tri domaće pobjede i bodom kod Hapoela osigurali prolaz u daljnji krug, no to Upravu, kao i navijače, ne čini zadovoljnima nakon nekoliko mjeseci ove sezone.

Isto tako, tokom ljeta se klub podosta isprsio kada su u pitanju pojačanja, pa su tako, ne za malu svotu novca, u ekipu došle zvijezde kao što su Raul ili Huntelaar. No, pravih rezultata u Bundesligi nema, a šok su doživjeli u posljednjem kolu kada su izgubili kod Kaiserslauterna s 5-0. Bio je to najteži poraz Schalkea u zadnjih osamnaest godina.

Taj poraz bio je znak da Uprava kluba počinje razmišljati o smjeni sadašnjeg trenera Felixa Magatha, koji je prošle sezone vodio tim na putu do drugog mjesta Bundeslige. Po izvještajima Bilda Uprava slaže tajni plan za smjenu Magatha. Navodi se da je u svemu dovoljan još samo jedan poraz - bilo kada i bilo gdje.