Kaka
0

"Upozoravao sam saigrače iz Milana da manje psuju"

Totalsport
Kaka (Foto: AP)
Kaka (Foto: AP)
Da više uživa u španskom nego što je u talijanskom nogometu za radio stanicu Cadena Ser izjavio je nekadašnji playmaker Milana, a trenutni Real Madrida, Kaka (27).

Nekad najbolji nogometaš svijeta proveo je šest godina noseći dres "rossonera" prije no što je prošlog ljeta, u transferu vrijednom 68,5 miliona eura, pojačao tim sa Santiago Bernabeua. Kaka je poznat kao krajnje pozitivna osoba i veliki vjernik, a dio razloga zbog čega u Realu uživa više nego na Apeninima je i način komunikacije među saigračima.

"Ne podnosim psovke, one mi se nikako ne sviđaju, a ovdje se manje rabe nego u Italiji gdje sam koji puta morao tražiti suigrače da ne psuju. Pa, nije im Bog kriv propuste li priliku za pogodak ili dobro dodavanje", kaže Kaka, kojeg religijski osjećaji duboko prožimlju i koji je nekoliko puta znao reći da bi po završetku nogometne karijere volio postati evanđeoski svećenik.

"Također, više mi se sviđa stil igre u Španiji, otvoreniji je i tehnički bogatiji. U Italiji se mnogo toga bazira na taktici i sve se do tančina studira, dok je ovdje naglasak na igri s loptom", zaključio je sjajni Brazilac.