Tresao se nakon napada
127

Uplašeni Livaković zbog huligana želio napustiti Fener, Džeko i ekipa ga razuvjerili

N. M.
Foto: Fenerbahce SK/Montaža
Foto: Fenerbahce SK/Montaža
Turski mediji objavili su detalje iz svlačionice Fenerbahčea nakon scena koje su potresle tamošnju javnost na meču ovog tima protiv Trabzonspora.
Fener je u posljednjem meču prije reprezentativne pauze sa 3:2 savladao Trabzon u gostima, a nakon utakmice su na teren utrčali huligani i napali nogometaše Fenerbahčea.

Jedan od onih koji su najgore prošli bio je hrvatski golman Dominik Livaković, kojeg je jedan huligan s leđa udario šakom, a turski mediji pišu da je on nakon svega želio napustiti klub.

To je čak rekao svima u svlačionici, ali trener Ismail Kartal i saigrači na čelu s kapitenom Edinom Džekom su ga uspjeli smiriti i razuvjeriti.

"Ovo je za mene gotovo. Želim otići", rekao je Livaković u svlačionici, prije nego su ga Kartal i ekipa smirili i utješili.

Livaković je u Fener stigao prošlog ljeta iz Dinama, koji je na ime obeštećenja inkasirao 6,6 miliona eura.

Turci danas također pišu i o mogućem istupanju Fenerbahčea iz lige, što je priča koja se pokrenula nakon što je predsjednik kluba Ali Koc podnio ostavku na mjesto predsjednika Udruženja superligaša Turske, ali u takav scenario je i dalje teško povjerovati.

No, ako se to desi, jasno je da bi klub napustile sve velike zvijezde i strani nogometaši, uključujući i Džeku, Krunića, Livakovića i mnoge druge.