Transfer
0

Upitan odlazak Huseinovića u njemački Werder

FENA
Nakon što je objavljena vijest da je kapetan tuzlanskog Nogometnog kluba "Sloboda" Said Huseinović postao novi član njemačkog Werdera, Salih Šabović, predsjednik Upravnog odbora "Slobode", izjavio je da konačan dogovor između dviju strana još nije postignut.

On tvrdi da u "Slobodi" neće pristati na odlazak najboljeg igrača ako se u transferu ne ispoštuje sve što nalažu zakoni BiH.

"Ranije se naš klub susretao sa čestim odlascima igrača čiji su transferi bili pod velom tajne, a na kraju bi uvijek klub bio taj na čiju je štetu išao krajnji ishod. Sadašnji upravni odbor i menadžment kluba u pitanju budućih transfera iz žele postaviti novi kurs.

Bez obzira na ranije utvrđenu odštetu, od menadžera ćemo tražiti znatno veći iznos s obzirom na visinu ukupnog transfera, te plaćanje poreza na cijeli iznos transfera, a ako žele i dalje surađivati sa 'Slobodom', od svake menadžerske agencije tražit ćemo da dio zarađenih sredstava ulažu u naš klub kako bi zajedno pravili jaku 'Slobodu' i kvalitetne igrače", ističe Šabović.

U klubu će se provesti reviziju ranije obavljenih tranasfera i prekinuti suradnju sa svim menadžerskim agencijama koje su radile na štetu kluba i svjesno izbjegavale plaćanje zakonom predviđenih obaveza prema državi.