Nogomet
0

Uoči derbija Zrinjski - Velež iz oba tabora najavljena napadačka igra

Klix.ba
Nedim Jusufbegović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nedim Jusufbegović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na današnjoj konferenciji za medije uoči mostarskog derbija između Zrinjskog i Veleža, koji se igra u nedjelju u okviru 15. kola BHT Premijer lige pod Bijelim Brijegom, iz oba tabora su najavili napadačku i otvorenu igru.

Želimo dokazati da smo u odličnoj formi i da su postignuti rezultati plod dobrog rada i zalaganja igrača. "Nadam se da će i navijači dati svoj doprinos i da će sve proteći u najboljem redu, kako i dolikuje velikim derbijima. Iako smo mi bodovno jači od Veleža, favorita u ovakvim utakmicama nema. Može odlučiti inspiracija ili lucidan potez nekog igrača. Očekujem ozbiljan pristup igrača i ako tako bude, ubijeđen sam u našu pobjedu i prihvatam ulogu favorita", istakao je Karačić.

Nedim Jusufbegović, koji je i kao igrač u dresu Veleža osjetio draž derbija, svjestan je o kakvoj se utakmici radi.

"Mislim da je svakom sportisti drago kada igra derbije, posebno ovakve, gradske. To je ono što čini fudbal. Mi u svaku utakmicu ulazimo napadački i sa željom da ostvarimo pobjedu. Tako će biti i u nedjelju. Postavićemo se tako da pobijedimo. Naravno, neke taktičke finese, neke zamisli, to ćemo tek da vidimo. Ukoliko igrači ispune ono što se od njih traži ne sumnjam u povoljan rezultat", kazao je Jusufbegović.

Zdravstveni bilten u obje ekipe je pozitivan. Prema očekivanju, uoči derbija, svi žele igrati u oba tabora. Zlatko Kazazić je jedini koji zbog tri žuta kartona neće imati pravo nastupa. Njegov saigrač i kapiten Mustafa Kodro je rekao da vjeruje u pobjedu svog tima.

"Poslije pobjede nad Radnikom, sve naše misli okrenute su gradskom derbiju. Imamo dovoljno vremena da se maksimalno spremimo za sve ono što nas očekuje. Na nama je da na terenu ispunimo sve zamisli trenera i ako svaki igrač da puni maksimum, vjerujem u našu pobjedu", rekao je Kodro.