Premiership
108

United slavio u spektakularnom derbiju protiv Arsenala, De Gea izluđivao Topnike

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su na Emirates stadionu u okviru 15. kola Premiershipa ekipu Arsenala rezultatom 3:1.

Već u 11. minuti na semaforu je stajao rezultat 0:2. Prvo je Valencija doveo Crvene vragove u vodstvo nakon asistencije Pogbe, a onda je Lingard udvostručio prednost iskoristivši dodavanje Martiala.

Arsenal je potom krenuo žestoko. De Gea je prvo odbranio udarac Lacazettea, koji je onda u 32. minuti uzdrmao i prečku Unitedovog gola.

Redale su se šanse pred golom Manchestera, ali su neprecizni bili Xhaka, Ramsey, Bellerin i još jednom Lacazette i na odmor se otišlo s dva gola prednosti ekipe Josea Mourinha.

Već u četvrtoj minuti nastavka Arsenal smanjuje prednost nakon što je pogodio Lacazette iskoristivši asistenciju Ramseya.

Cech je potom odbranio udarac Lingarda, dok je De Gea fantastično spasio gol nakon šuteva Iwobija, Lacazettea i Sancheza.

Kazna je uslijedila u 63. minuti kada je Pogba asistirao sjajnom Lingardu za velikih 1:3.

Mogao je Sanchez opet smanjiti prednost Uniteda, ali je večeras fenomenalni De Gea još jednom bio na visini zadatka.

Do kraja meča nije bilo promjena, a vrijedi istaći da je Pogba u 74. minuti zaradio direktan crveni karton zbog pregrubog starta.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac igrao je do 76. minuti u poraženoj ekipi.

Manchester United je uprkos pobjedi ostao na drugom mjestu Premiershipa s pet bodova zaostatka u odnosu na gradskog rivala Cityja, koji ima i meč manje. Arsenal je na petoj poziciji.

Tabela: