Premiership
24

United razočarao protiv Aston Ville, VAR ispravio grešku sudije za pobjedu Leicestera

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Uniteda remizirala je protiv Aston Ville u meču 14. kola Premiershipa rezultatom 2:2 na svom Old Traffordu, dok je Leicester golom u 96. minuti stigao do pobjede protiv Evertona.

United je odigrao poprilično loš i neubjedljiv susret protiv Aston Ville, a u 11. minuti gledaoci na Old Traffordu vidjeli su fantastičan pogodak Grealisha kojim je gostujući tim stigao u vodstvo. Veznjak Ville je sjajno pogodio s ivice kaznenog prostora, a De Gea u toj situaciji nije mogao apsolutno ništa.

U 42. minuti Rashford pogađa za 1:1, iako je gol zvanično pripisan kao autugol Heatona, a u 64. minuti Lindelof postiže lijep gol glavom i tako donosi potpuni preokret svom timu. Samo dvije minute nakon toga, Mings pogađa za 2:2, što će se na kraju ispostaviti kao konačan rezultat.

Sjajan meč na King Poweru odigrali su Leicester i Everton, a Lisice su u 96. minuti zahvaljujući intervenciji VAR tehnologije stigli do pobjede. Prvo je Richarlison u 23. minuti pogodio za vodstvo Karamela, a onda u 68. minuti Vardy pogađa za 1:1.

Kada su svi očekivali kraj, Iheanacho pogađa za 2:1, sudija je prvobitno svirao ofsajd i poništio je gol Leicesteru, ali onda uz pomoć VAR tehnologije odlučeno je da je napadač Lisica bio u dozvoljenoj poziciji i na kraju je Leicester osvojio tri boda s kojima je ostao na drugoj poziciji Premiershipa.