Nogomet
0

United ponudio Berbatovu novi trogodišnji ugovor

Totalsport
Dimitar Berbatov (Foto: AP)
Dimitar Berbatov (Foto: AP)
Bugarski nogometaš Dimitar Berbatov (30) trebao bi uskoro potpisati novi trogodišnji ugovor s Manchester Unitedom, piše u utorak Mirror.

Bivši napadač sofijskog CSKA-a, Bayer Leverkusena i Tottenhama ima važeći ugovor koji ističe za 17 mjeseci, ali menadžer Uniteda već sada ga želi vezati za Old Trafford na duže razdoblje. Mirror tvrdi da bi novim ugovorom Berbatov trebao zarađivati 175.000 funti sedmično, što je povećanje sadašnje plate, ali još uvijek daleko od Waynea Rooneyja koji zarađuje 250.000 funti za isto vremensko razdoblje.

Unitedova politika je da igračima koji uđu u tridesete godine najčešće nudi samo jednogodišnje produženje ugovora, ali kako je Berbatov u četvrtu decenicu života ušao tek prije nekoliko dana, u klubu ne smatraju da je ugovor s njim do 2015. godine rizik.

Bugarin je među "crvene vragove" došao 2008. iz Tottenhama za 30 miliona funti, ali u prve dvije sezone je bio daleko od očekivanog nivoa. No, ove je sezone napokon "eksplodirao" i s 19 je golova trenutno prvi strijelac Premierlige, što mu je i donijelo ponudu za novi ugovor.