Premiership
34

United na krilima sjajnog Rashforda razbio Leicester i primakao se Cityju na tri boda

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su na Old Traffordu u 24. kolu Premiershipa ekipu Leicestera rezultatom 3:0 te su tako još više smanjili zaostatak za drugoplasiranim gradskim rivalom Cityjem.

Igra iz prvog poluvremena nije dala naslutiti ovakav kraj budući da je Leicester bio nešto opasniji te da je imao čak 11 šuteva ka sjajnom De Gei koji je nekoliko puta fantastično intervenisao.

Ipak, United je u vodstvo stigao u 25. minuti kada je Fernandes sjajno uposlio Rashforda koji rutinski pogađa za veliko slavlje domaćih navijača. Ujedno je 1:0 bio i rezultat prvog poluvremena.

Vrlo brzo po nastavku utakmice United je udvostručio vodstvo, a strijelac je ponovo bio raspoloženi Rasford. Ovaj put loptu u prostor mu je odlično uputio Fred.

Utakmica je bila riješena pet minuta kasnije kada je Fernandes upisao novu asistenciju, ovaj put za Sancha koji pogađa za konačnih 3:0.

United je treći na tabeli Premiershipa, dok je Leicester na 14. poziciji. U narednom kolu United gostuje Liverpoolu, a Leicester dočekuje Arsenal.

Rezultat i strijelci:

Manchester United - Leicester 3:0 (Rashford 25', 56', Sancho 61')

Tabela:

Standings provided by Sofascore