Premiership
22

United na krilima Rashforda razbio Fulham, Kolašincu 90 minuta u teškoj pobjedi Arsenala

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su na Old Traffordu u okviru 16. kola Premiershipa ekipu Fulhama rezultatom 4:1.

Crveni vragovi su tako napokon prekinuli niz od tri uzastopna remija, a upisali su i prvu pobjedu nakon više od mjesec dana. S druge strane, Fulham se vratio lošim partijama i pokazao da je pobjeda nad Southamptonom bila samo izuzetak.

Pitanje pobjednika današnjeg meča bilo je riješeno već u prvom poluvremenu. Young je u 13. minuti doveo United u vodstvo na asistenciju Rashforda, a raspoloženi ofanzivac je 15 minuta kasnije uposlio Matu za 2:0.

Tri minute prije odlaska na odmor odlični Mata je uposlio Lukaku za novi gol i 3:0 je bio rezultat prvog poluvremena.

Igralo se potom mirno sve do 67. minute kada je Kamara donio nadu gostima golom iz penala. Ipak, ona se raspršila samo dvije minute kasnije kada je Zambo Andre-Frank zaradio drugi žuti karton pa je Fulham meč okončao s deset igrača. Konačnih 4:1 postavio je fantastični Rashford sedam minuta prije kraja meča.

Arsenal je teškom mukom i golom Torreira u 83. minuti savladao Huddersfield, a povremeni bh. reprezentativac Sead Kolašinac igrao je cijeli meč za pobjedničku ekipu.

Rezultati:

Arsenal - Huddersfield 1:0 Burnley - Brighton 1:0 Cardiff - Southampton 1:0 Manchester United - Fulham 4:1 West Ham - Crystal Palace 3:2

Tabela: