Edin Džeko
0

'United je još uvijek glavni favorit, želim postići što više golova'

Totalsport
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Edin Džeko (Foto: Reuters)
"Big Edin", kako Englezi nazivaju bh. reprezentativca, obećao je da će zapaliti veliku cigaru ukoliko ove godine sa Manchester Cityjem osvoji naslov Premier lige.

City u posljednje vrijeme igra fantastično i trenutno ima pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog gradskog rivala iz Manchesterau, ekipu Uniteda. "Građani" su zasad glavni konkurent za titulu. Edin Džeko je obećao navijačima da će titulu proslaviti u velikom stilu - pušenjem velike cigare u centru. Isto to je činio bh. reprezentativac kada je s Wolfsburgom postao prvak Njemačke.

"Ima još puno da s igra. Odigrali smo 10 utakmica i imamo pe bodova više od Uniteda. Oni su za mene još uvijek favoriti za naslov. Mi smo, istina, prvi i želimo tamo ostati. Devet bodova više od Chelseaja je sjajno, ali mislim da se utrka neće voditi isključivo između nas i Uniteda", kazao je Džeko i dodaje: - Nakon osvajanja FA Cupa prošle godine, želimo osvojiti Premier ligu. Hoću li slaviti s velikom cigarom ako pobijedimo? Zašto da ne, ako mi neko da cigaru! Edin je dao dva gola na Old Traffordu, potom dva u Carling Cupu protiv Wolverhamptona, a istoj momčadi je zabio i prošlog vikenda u prvnstvu. No, nije se zasitio bivši napadač Wolfsburga. - Želim dati puno golova. Osjećam se dobro, moj posao je da dajem golove, nadam se da će ih biti još puno. Dobro je za momčad da svi, Sergio, Mario, David, Adam, daju golove. Iznenadio me Sergio kako se brzo i dobro prilagodio.