Premiership
11

United i Arsenal remizirali, Chelsea poražen kod Wolvesa, pobjede Tottenhama i Liverpoola

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Večerašnjim susretima kompletirano je 15. kolo engleskog Premiershipa.

Derbi se igrao na Old Traffordu gdje su Manchester United i Arsenal podijelili bodove odigravši 2:2.

Arsenal je poveo u 26. minuti. Korner je izveo Lucas Torreira, Shkodran Mustafi je šutirao veoma loše po sredini gola, ali je Davidu De Gei lopta prošla kroz ruke i završila u mreži.

Ipak, već nakon četiri minute United je izjednačio zahvaljujući pogotku Anthonyja Martiala, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 1:1.

I u drugom poluvremenu pala su dva pogotka i to u razmaku od samo jedne minute. U 68. minuti Alexandre Lacazette je matirao De Geu, a Jesse Lingard je iskoristio grešku Seada Kolašinca i postavio konačnih 1:1 već u narednom napadu.

Tottenham je zabilježio sigurnu pobjedu protiv Southamptona rezultatom 3:1 Pogotke za Spurse postigli su Harry Kane u 9., Lucas Moura u 51. i Heung-Min Son u 55. minuti susreta. Gosti su do jedinog pogotka stigli u 90+3. minuti kada se u strijelce upisao Charlie Austin.

Liverpool je slavio u gostima kod Burnleyja sa 3:1. Burnley je poveo u 54. minuti pogotkom Jacka Corka, a pogotke za Redse su potom postigli James Milner (62.), Roberto Firmino (69.) i Xherdan Shaqiri (90+1.).

, dok su rezultatom 1:1 završeni mečevi Everton - Newcastle i Fulham - Leicester.