Serie A
37

Under i Perotti strijelci u gostujućoj pobjedi Rome protiv Udinesea

Piše: K. H.
Ekipa Rome savladala je Udinese u prvom meču subotnjeg programa 25. kola talijanske Serije A na gostujućem terenu rezultatom 2:0.

Vučica je bolje otvorila meč, a već u šestoj minuti Cengiz Under iz dobre situacije šutirao je pored gola. Isti igrač okušao je svoju sreću i u 24. minuti, ali mu domaći golman brani udarac.

Jedinu priliku u prvom poluvremenu za Udinese imao je Fofana u 29. minuti, ali je njegov udarac otišao preko gola, da bi posljednju šansu u prvih 45 minuta imao El Shaarawy u 30. minuti kada je šutirao pored gola.

U nastavku meča gledaoci su vidjeli opreznu igru i s jedne i s druge strane, a u toj situaciji su se bolje snašli igrači Rome koji u 70. minuti stižu do vodstva. Bivši igrač Basaksehira Cengiz Under postigao je sjajan pogodak s distance, a kasnije će se ispostaviti i veoma važna tri boda za rimski klub.

Udinese je do kraja meča pokušao stići do pogotka i jednog boda, a najbolju priliku imao je De Paul u 81. minuti kada Alisson brani njegov pokušaj. Konačnih 2:0 postavio je Diego Perotti na početku sudijske nadoknade.

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko odigrao je svih 90 minuta u pobjedničkoj ekipi.

Tabela: