60 miliona eura
7

Umtiti: U Barceloni znaju da mi je otkupna klauzula mala

Klix.ba
Samuel Umtiti (Foto: EPA-EFE)
Samuel Umtiti (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac Barcelone Samuel Umtiti kazao je u izjavi za strane medije da još uvijek ne razmišlja o novom ugovoru s katalonskim klubom te da su u klubu svjesni da je njegova otkupna klauzula mala.

Mnogi evropski mediji već mjesecima pišu da je Umtiti jedan od najtraženijih defanzivaca Evrope, a njegova otkupna klauzula iznosi 60 miliona eura.

"Moja klauzula je mala i toga su svjesni u Barceloni. No, ne interesuje me to previše. Istina je da postoji zanimanje drugih klubova, ali ja imam i neke ciljeve s Barcelonom pa sad ne razmišljam o eventualnom odlasku. No, nekako se sve prebrzo odvija na ovom svijetu. Sve što sada mogu da kažem je da sam sretan, a poslije, ko zna", istakao je Umtiti, a nakon toga nastavio:

"Pregovori nisu ni počeli, a nema ni naznaka da će skoro. Ne želim puno pričati o tome", završio je francuski defanzivac.

Umtiti je u Barcelonu stigao 2016. godine iz Lyona, a do sada je odigrao 46 utakmica za Blaugranu, u kojima je postigao jedan pogodak. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 16 utakmica i također se samo jednom upisao u listu strijelaca.