Nogomet
7

Umjesto Neymara: Znate li ko je nova "desetka" Brazila na Copa Americi Centenario?

Piše: E. B.
Lucas Lima i Neymar (Foto: EPA)
Lucas Lima i Neymar (Foto: EPA)
Brazilsku "desetku" su nosile velike zvijezde, Pele, Zico, Rivaldo, Ronaldinho, Kaka, Neymar... a na ovogodišnjem izdanju Copa Americe Centenario dres sa brojem 10 nosit će igrač za kojeg vjerovatno niste ni čuli.

Naime, s obzirom na to da će Neymar propustiti takmičenje od 3. do 26. juna i vratiti se u reprezentaciju za Olimpijske igre u Riju, čast da nosi legendarnu "desetku" pripala je Lucasu Limi.

Vezni igrač Santosa dobio je ovu veliku čast od selektora Carlosa Dunge. Do sada je za Brazil nastupio osam puta i postigao jedan gol 13. novembra 2015. godine u velikom derbiju protiv Argentine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Iako su brazilski mediji predviđali da će broj 10 na dresu nositi Willian, Hulk, Coutinho ili Douglas Costa, to se nije desilo.

Ovo su brojevi koje će igrači Brazila nositi na Copa Americi Centenario:

Copa America Centenario je posebno izdanje Copa Americe koje se održava u čast stogodišnjice CONMEBOL-a (Južnoamerička fudbalska konfederacija), a uz svih 10 ekipa iz Južne Amerike nastupit će i šest ekipa iz Sjeverne i Srednje Amerike.

Turnir će se održati u Sjedinjenim Američkim Državama.