Predstavio se kao prijatelj igrača
1

Uljez upao u svlačionicu Bayerna i posvađao se s Riberyjem

Totalsport
Franck Ribery (Foto: AFP)
Franck Ribery (Foto: AFP)
Francuski krilni nogometaš Bayerna Franck Ribery sukobio se u srijedu u klupskom trening centru s nepoznatim muškarcem koji je čak upao i u svlačionicu bavarskog kluba.

Portiri su navodno pustili muškarca u trening kamp nakon što se predstavio kao Riberyjev prijatelj. Do nesporazuma je došlo jer je Francuz najavio dolazak svog brata i rođaka, pa portiri nisu ništa posumnjali. I dok je uobičajeno da gosti igrača tokom treninga čekaju u klupskom kafiću, ovaj se uljez uspio nekako probiti čak do svlačionice u kojoj je sjeo na Riberyjevo mjesto.

Kad je francuski nogometaš ušao u svlačionici, došlo je do verbalnog sukoba nakon čega je muškarac pobjegao svojim automobilom. Zaštitari su uspjeli zapisati broj registarskih tablica, pa se očekuje da će policija, koja je pozvana na mjesto događaja, uspjeti identifikovati uljeza.

"Šta ako sljedeći put uđe neko s nožem" bijesno je izgovorio Ribery nakon incidenta.

Da stvar bude gora, isti se muškarac prije nekoliko sedmica pojavio ispred Bayernovog trening centra s opasnim psom i tražio Riberyja, ali tada ga zaštitari nisu pustili da uđe.