Žestoko mu je zamjerio
121

Ukrajinski nogometaš napao Shevchenka jer je sjeo pored Đokovića: Kako možeš biti pored tog g***a

S. G.
Screenshot
Screenshot
Ukrajinski nogometaš Roman Zozulya žestoko se obrušio na najboljeg igrača u historiji ove zemlje Andriyja Shevchenka jer je u VIP loži sjedio pored Novaka Đokovića.

Niz je razloga zbog kojeg je igrač spanskog Rayo Majadahonda zamjerio svom slavnom sunarodnjaku to što je sjedio pored srbijanskog tenisera za vrijeme polufinalne utakmice Lige prvaka između Intera i Milana.

Osnovni je, naravno, rat u Ukrajini i činjenica da je Đoković u nekoliko navrata odbio da osudi invaziju koju Rusija već više od godinu dana sprovodi u njegovoj zemlji.

"On kao Ukrajinac ima odgovornost za reputaciju svoje zemlje, gdje god da se nalazi. Ako ste pozvani na utakmicu, a do vas sjedi sportista s iskrenim proruskim stavovima, onda se ne može smijati s njim. Pravi Ukrajinac neće sjesti na hektar zemlje od tog g***a. A zašto onda to radi naš ponos nacije? Je li Shevchenko znao da sjedi pored Đokovića? Zna li on da su Novak i njegov otac, blago rečeno, aktivni rusofili?, napisao je Zozulya na Instagramu.

Relativno manje poznati ukrajinski nogometaš imao je još nekoliko retoričkih pitanja osvajaču Zlatne lopte iz 2004. godine.

"Zna li Shevchenko da je Đoković zagovornik povratka sportista iz Ruske Federacije i Bjelorusije u međunarodna takmičenja? Očito je znao. Znao je i da Roman Abramovič radi u interesu Rusije kad je tražio da mu se ukinu sankcije, jer je sarađivao s njim do 2022. godine. Kao što je znao da je Gianni Infantino kontrolisan i korumpiran od Rusije kada se fotografirao s njim. Iz nekog se razloga Shevchenko pretvara da su njegovi lični interesi nevezani za rat. Tražimo od svijeta da stane uz nas, a naš veleposlanik se fotografiše s ljudima proruskih stavova", zaključio je ljutiti Zozulya.

Inače, on je ranije izjavio kako se njegov otac aktivno bori na ukrajinskom ratištu protiv ruskih snaga u Bahmutu.