Nogomet
5

Ukrajinski drugoligaš Iličivec savladao Sarajevo u Antaliji

Piše: E. B.
(Foto: FK Sarajevo)
Sarajevo je u posljednjoj pripremnoj utakmici u Antaliji izgubilo od ukrajinskog drugoligaša Iličiveca iz Mariupolja rezultatom 1:0.

Sarajevo je počelo susret u sastavu: Pavlović, Kadušić, Hodžić, Ivetić, Novaković, Rustemović, Radovac, Duljević, Crnkić, Hebibović i Ahmetović, dok su u drugom poluvremenu šansu za igru dobili Adilović, Liivak, Sarić, Anđušić, Husejinović, Mihojević, Am. Bekić i Kovačević.

Već u drugoj minuti Sarajevo je zaprijetilo Ukrajincima, ali je Duljević iz dobre pozicije šutirao preko gola.

Kapiten Sarajeva je sa distance probao i u 14. minuti, ali je golman iličiveca odbranio njegov udarac.

Velika greška golmana Pavlovića koštala je Sarajevo u 18. minuti. Iličivec je napadao po desnoj strani, lopta je ubačena na vrh kaznenog prostora, a golman Sarajeva je potpuno bespotrebno napustio svoj gol i izboksovao loptu tačno na nogu igrača protivničke ekipe kojem nije bilo teško pogoditi praznu mrežu.

U 37. minuti Sarajevo je bilo najbliže pogotku. Rustemović je sjajno šutirao desnom nogom sa dvadesetak metara, ali je pogodio prečku.

Rustemović je sa distance šutirao u 54. minuti, ali je lopta otišla preko gola. U 77. minuti Hodžić je zbog izuzetno grubog starta dobio drugi žuti karton, no dogovorom trenera obje ekipe umjesto njega u igru je ušao Kovačević.

Posljednju priliku za Sarajevo na meču imao je Husejinović u 86. minuti, ali i drugi put se zatresla prečka gola ukrajinske ekipe.