Nogomet
7

Ukrajinci zadivljeni Mourinhom: Dječacima potpisivao kopačke, grlio redara, dijelio autograme

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho bio je glavna figura na stadionu Černomorec u Odesi gdje je njegov tim u 6. kolu grupne faze savladao Zoriju 2:0. Ukrajinski navijači bili su zadivljeni popularnim The Special Oneom, a on je na sjajan način uzvratio.

Prije utakmice Mourinho je dječacima, koji su trebali izaći na teren zajedno sa igračima, potpisivao kopačke, što je rijetko viđen prizor. To je trenutak koji dječaci neće zaboraviti.

Osim toga, Mourinho je po izlasku na teren fotografisan sa jednim od dječaka koji su zaduženi za dodavanje lopti. Portugalac je vjerovatno veliki uzor tom dječaku koji je pohrlio u njegov zagrljaj.

Foto: AFP
Foto: AFP

To nije bilo sve od Mourinha i njegovog druženja s Ukrajincima. Po izlasku na stadion prije utakmice, okružen velikim brojem fotoreportera Mourinho je u ogromnoj gužvi dijelio autograme veselim navijačima na tribinama.

Kamera je zabilježila i interesantan detalj nakon meča kada je Paul Pogba dao svoj dres jednoj navijačici na tribinama koja je takav gest vrlo emotivno doživjela.

United je slavio 2:0 zahvaljujući golovima Mkhitaryana i Ibrahimovića te se kao drugoplasirani tim grupe plasirao u šesnaestinu finala Evropske lige.